Import

Mijn geweldige delete-actie gebeurde ergens in de bezigheid van het importeren van oude blogs in deze. Ik heb immers eerder hier en daar geschreven. Hoe fijn zal het zijn als alles bij elkaar onder één url staat? Web-streepje-log is inmiddels de kinderschoenen ontgroeid en heeft een superhandige exporteerfunctie. WordPress kan ook met groot gemak importeren. Het overzetten van de oudste berichten, afbeeldingen en reacties ging dan ook eigenlijk probleemloos.

Maar dan Pivot, dat is waar m’n tweede blog op gebaseerd is. Mooie software, ietwat bewerkelijk en heeft een tijd goed dienst gedaan. Heeft wel een lastig te doorgronden forum en idem gebruikers. En Pivot laat zich met geen mogelijkheid écht goed importeren in andere blogsoorten zoals WordPress. Nu ben ik uiteindelijk zover dat ik wel de berichten en de afbeeldingen met een houtje-touwtje systeem heb kunnen invoegen, maar … ze staan in concept, de reacties komen niet mee, er staat niet altijd de volledige tekst van het oorspronkelijke bericht in, de afbeeldingen staan er wel maar niet altijd op de juiste plek én alle data gaan door de war (1970?). Dat betekent dus een hoop na-werk. Ieder postje nalopen, een onbedoelde regel weghalen, afbeelding aanpassen, in de juiste categorie zetten en de datum/tijd van posten aanpassen zodat we zien hoe het oorspronkelijk was. Wat verloren gaat is jullie en mijn reacties. Spijtig, maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Bovendien is mijn probleem redelijk op zichzelf staand. In de recente historie in Google vind ik wel enkele deelgenoten, maar die zijn op één hand te tellen. Allen verwijzen naar twee tools, maar die zijn niet (echt) meer courant.

Hoedanook, bezint eer ge begint als je ook van Pivot naar WordPress wil, tenzij je zelf een kei bent in het schrijven van dit soort scripts. Mocht dat nu wél het geval zijn, dan hou ik me aanbevolen en zou ik graag ook dat script hebben. Ik hou de backup van het Pivotblog uiteraard nog in de archiefkast in de hoop dat er ooit toch nog een goede export/importfunctie voor Pivot komt en ik jullie reacties hun plek kan teruggeven. Tot die tijd fröbel ik met het terugplaatsen van in ieder geval de berichten en de afbeeldingen.

Ik ben er bijna *kuch*…

 

 

3 gedachten over “Import”

  1. Pingback: | Smarts Blogt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven