Zondag

Ik ben de dag begonnen met een rondje hardlopen en het ging geweldig goed. Acht kilometer in dezelfde snelheid als gisteren, toen ik er zeven liep. Ik kon voor mijn gevoel nog veel langer doorlopen, maar ik moest tenslotte volgens mijn schema 30 minuten en daar was ik al overheen. Winterbroek, mutsje en handschoenen aan. Het was wel erg koud en voor het eerst dat ik ook echt drie bovenlaagjes aan had. Een korte mouwen base layer, daarover een lange mouwen tweede laag en daaroverheen mijn fluorescerend gele zomerjackje.  Ik heb tijdens het hardlopen altijd een snotneus, dus ik móet plek hebben voor snotlappen. En voor mijn iPod natuurlijk. Mijn tenen kreeg ik niet warm met het lopen, maar de rest van mijn lijf gelukkig wel.

Ik ben de enige die mezelf kan motiveren voor wat het hardlopen betreft. Muziek helpt me daar wel enorm bij.  Van @hannekemeier kreeg ik linkjes naar jogtunes , een site met muziek op tempo, maar ook naar een site met running music en eentje naar een site met een tool waar je van je éigen muziek de snelheid kan ’tellen’. Erg leuk.  Zo kreeg ik bevestigd dat 170 Bpm echt míjn looptempo is. Muziek op mijn oren in mijn tempo loopt geweldig relaxed, hoe gek dat misschien ook klinkt voor hardlopen. het enige dat ik nog wens zijn de perfecte oordopjes voor tijdens het hardlopen. Dopjes die niet uit je oren vallen met snoertjes die gemakkelijk weg te werken zijn. Ik heb mezelf gisteren getrakteerd op deze dopjes van Sennheiser. Hoewel goed, vind ik het toch nog steeds niet ideaal.

Verder had ik plannen voor vandaag waar tot nu toe niets van terechtgekomen is. En da’s maar goed ook, want daarmee heb ik mezelf ongetwijfeld geld bespaard. Geld dat ik anders tijdens een koopzondag had uitgegeven aan zaken waar ik achteraf spijt van zou hebben gekregen. In plaats daarvan heb ik lekker op het gemak de kranten van gisteren doorgespit onder het genot van grote bakken hete thee. Heerlijk. Laat die grijze dag maar lekker grijs zijn, ik speel mijn eigen zonnetje wel.

8 gedachten over “Zondag”

  1. Beste Marty, hier een tip van mij 🙂

    Bezoek op koopzondag enkel de betere foto specialistische zaken, grote kans dat je met iets thuis komt waar je geen spijt van krijgt 🙂 Echter wel de kans dat je meer uit geeft dan dat je van plan was, tenminste dat heb ik dan vaak weer.

  2. Beste Marty, hier een tip van mij 🙂

    Bezoek op koopzondag enkel de betere foto specialistische zaken, grote kans dat je met iets thuis komt waar je geen spijt van krijgt 🙂 Echter wel de kans dat je meer uit geeft dan dat je van plan was, tenminste dat heb ik dan vaak weer.

  3. Klopt. Ik draai ’t kabeltje altijd nog een keer om mijn bh-bandje, zodat ‘ie niet gaat irriteren voor m’n gezicht. Dat werkt wel. Maar de ideale manier, zonder dat gewiebel, moet ik ook nog uitvinden.

  4. Klopt. Ik draai ’t kabeltje altijd nog een keer om mijn bh-bandje, zodat ‘ie niet gaat irriteren voor m’n gezicht. Dat werkt wel. Maar de ideale manier, zonder dat gewiebel, moet ik ook nog uitvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven