Eigenwijs?

Het jaar is pas 13 dagen oud en ondanks mijn buikgriep op de eerste dag van het nieuwe jaar, ben ik momenteel ‘Pieterburen‘. Want ik schreef nog wel dat het alleen maar beter kon worden. Nog even niet dus. Eigenwijs als ik ben, meld ik me niet ziek. Want…‘Schoolziek is niet ziek!’ -stel je voor dat iemand denkt dat ik spijbel- en bovendien was het hebben van koorts (boven de 38 graden) pas écht een excuus om thuis te blijven. En dat heb ik niet.

Mijn referentiekader. Mijn ethos. Het kader waarbinnen ik opgegroeid ben. Het kader dat mijn ziektebeleving vormt. Ik heb gisteren voor een kapitaal aan lapmiddelen bij de drogist gekocht, waar waarschijnlijk alleen de eigenaar zelf echt beter van wordt en ik niet. Maar ja, het ‘niet lekker voelen’ komt ook altijd ongelegen. Er zijn altijd afspraken of overleggen die niet zomaar afgezegd kunnen worden. Vind ik dan. Of het komt gewoon op vrije dagen en in het weekend. En als er geen afspraken of overleggen zijn, dan neem ik vrij. Want ‘niet lekker voelen’ is nog steeds niet ziek. Eigenwijs dus? Hmmm, ja, ik denk het wel. Zeker als je bedenkt dat ik vanmiddag op mijn werk tijdens een gesprek heel erg hard op zoek moest naar water vanwege een hoestaanval.

Kuch.

5 gedachten over “Eigenwijs?”

  1. Nou, dan ben jij toch ’taaier’ dan ik. Ik zit ‘fijn’ thuis met mijn griepje.
    In ieder geval beterschap, of nee…. je bent niet ziek 🙂

  2. Ik heb een eigen zaak, dus als ik me ziek meld, moet dat wel heel erg zijn. Meestal alleen als de koorts oploopt tot boven de 39 graden (en zolang ik niet meet, wet ik dat niet) of als ik migraine heb.

    De ziekteperiode beperkt zich dan meestal tot een halve dag (met pillen zakt de migraine meestal in een 2 uurtjes als ik daarmee wakker wordt en met diezelfde pillen blijf ik bij koorts nog wel 2 uur op de been, zodat alle afspraken na half elf afgebeld kunnen worden). En op mijn vrije dag ga ik dan maar te bed……

    Hé Marty, beterschap!!

  3. Ik hoorde laatst iets, dat zeker moet helpen, althans volgens de verteller. Warme melk en daarin een heel versnipperd ui. Het is smerig, maar de andere dag schijn je herboren op te staan. Beterschap, SmarTs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven