Mèr op missie

Medevac’s

By
on
18 december 2006

Op de mail van zus van gisteren:

…”Druk met overname en voorgesteld worden aan Amerikanen, Canadezen, enz. Ik ga toch medevac’s vliegen met de Amerikanen. Het is wel allemaal afgedekt en het zijn maar 2 dagen per week standby staan. Ik krijg van hun ook eerst wat training en oefening voor ik ga meevliegen. Daarnaast ook een dag of twee mee werken bij de Canadezen en de rest hier bij M. en J.

Het is overdag goed toeven hier. Temperatuur is heerlijk in het zonnetje. Vanmiddag nog bij de Australiers langs voor het rooster van de medevac en dan is het verpleegkundige gedeelte geheel overgedragen. Morgen gaan onze voorgangers terug richting Kabul. En dan kunnen we het zelf gaan doen.”…

Op de teletekst gisteren & vandaag:

Links wil uitleg over Kandahar – De fracties van PvdA,SP en GroenLinks willen opheldering van minister Kamp van Defensie over de Nederlandse deelname aan een NAVO-operatie in de Afghaanse provincie Kandahar. Nederland heeft voor die missie enkele vliegtuigen en helikopters beschikbaar gesteld, en wil ook grondtroepen laten meevechten. De NAVO probeert de Taliban in het centrum van hun militaire macht aan te pakken, door ze te verdrijven of te doden. Daarmee krijgt volgens de drie partijen de oorspronkelijke wederopbouwstrategie in Afghanistan steeds meer het karakter van een vechtmissie.

Wat mij betreft mag die NAVO-operatie nog wel even wachten.
Een week of 7 bijvoorbeeld! 😀

TAGS

15 december 2006

19 december 2006

RELATED POSTS
Weekendje weg

6 september 2016

Polen 2014

23 november 2014

Tijd gaat voort

16 oktober 2014