Fotografie

PoGo

By
on
24 december 2008

Het is nog maar de vraag of ze ze nog gaan maken: de Polaroidfilms. Er zijn geruchten van wel, maar het zou best kunnen zijn dat Fuji (die nog steeds instantfilms maakt) en Polaroid de handen ineen slaan en tot een samenwerkingsverband komen, waarbij de bestaande Fuji-films worden omgedoopt tot ‘nieuwe’ Polaroidfilms. Ik wacht het maar af. Ondertussen lijkt de inventaris van de fabriek in Enschede opgekocht te zijn door een bedrijf in Oostenrijk. Je moet er een paar centjes voor betalen, maar een nieuwe ‘oude’ voorraad films is (tijdelijk?) weer beschikbaar.

Polaroid zelf dacht van de zomer met een nieuwe instantmanier te komen door de Polaroid PoGo op de markt te brengen. Een klein zakformaat printer. Verguisd door fervente Polaroid-liefhebbers, werd het ding in eerste instantie aan de kant geschoven. Ik kwam zelf niet verder dan het bestellen van een proefpakje papier, ik had immers de printer niet. Maar vandaag dan eindelijk wel. Via Bluetooth of USB worden je fotootjes op visitekaartjesformaat geprint (zie hier voor een grappig en informatief filmpje). De printjes zijn tegelijk ook stickertjes en de kwaliteit van de print valt of staat met de kwaliteit van de camera die ze maakt.

Al met al in ieder geval die bijzondere retrokleuren die we van Polaroid kennen. Een leuk hebbeding en in combinatie met een notitieboek weer die mogelijkheid om ter plekke een reisverslag te fabriceren. Van Parijs bijvoorbeeld 😉

Fijne feestdagen allemaal!

Polaroid PoGo

TAGS

15 december 2008

26 december 2008

RELATED POSTS
Mew friends II

20 juli 2017

11 september 2016

10 september 2016

Jura 2016

15 mei 2016