Over Smarts


Smarts is het alterego van Marty.

Waarom Smarts?

Waarom Smarts? Omdat Marty-Smartie al sinds de lagere school lekker rijmt en omdat mensen dat nog steeds doen zodra ze die voornaam horen. Maar ook omdat Smartie als domeinnaam destijds niet beschikbaar was. Smartie is begonnen met bloggen in januari 2004 toen -vlak na haar moeder- óók haar vader overleed. De oorspronkelijke functie van haar blog; het iedere dag lekker van je weg schrijven, bestaat al een tijdje niet meer. Toch blijft ze bloggen leuk vinden.

En naast het bloggen dan?

Smarts woont in Dordrecht samen met een Italiaan en twee drie twee katten, is gek en autodidact voor alles wat met fotografie, internet te maken heeft. Ze werkt in een staffunctie en ondersteunt daarin het werken en leren van mensen met een arbeidsbeperking. Sinds een aantal jaar heeft ze genealogie omarmd en probeert ze eens in de zoveel tijd haar kwartierstaat zo compleet mogelijk te maken. Naast haar reguliere baan werkt ze vrijwillig als coach vestiging redacteur voor Vluchtelingenwerk Nederland de Vereniging Kattenzorg Dordrecht e.o. 

Smarts is ook een beetje een nerd en gadgetfreak en, hoe kan het ook anders, al jaren geleden na veel ge-utter met windows overgestapt op Apple hardware . Ze heeft een vijf jaar jongere en superstoere zus (Mèr aka Zuslief) die als flightnurse instructeur SEH-verpleegkundige werkt en waarover ze met enige regelmaat schrijft. Smarts wandelt graag lange afstanden met haar en ze beheert samen met Zuslief Hiking Sisters op Instagram en op Facebook.

Disclaimer

Smarts is erg gesteld op haar privacy. Ze probeert haar werk, privé en blog van elkaar gescheiden te houden. Als je, uit wat je hier leest, denkt te weten hoe het met haar gaat of hoe zij zich voelt, dan heb je het goed mis. Want Smarts is veel meer dan je hier leest. Zij bepaalt namelijk zelf wat ze met jou deelt op dit blog en wat niet. Er is dus meer gaande in het leven van Smarts dan wat je hier leest. Zo kan het dus zijn dat je na al die jaren nog steeds niet precies weet wie Smarts is en waar ze nou eigenlijk werkt. En dat wil ze graag zo houden.