Keep Running

Weet je nog van dat hardlopen? Ik kreeg het voor elkaar om een keer bijna 22 km te rennen. Alle keren daarna was het eigenlijk prut. Steeds probeerde ik het, maar liep ik blessures op: een dikke knie (artrose) en bult op mijn achillespees. Naar de fysio, naar de podoloog en (alweer) inlegzooltjes.

Afgelopen januari merkte ik ineens dat ik juist geen erg meer had in knie en achillespees. Zou het dan een eind over zijn? En als zoja, zou ik dan weer kunnen rennen? Op een extern schijfje heb ik alle start2run mp3-tjes van Evy nog (edit 2021: niet meer!). De oudste, maar ook die van 2011. De 5km, maar ook de 10km.

Die op mijn telefoon gemikt en de loopschoenen weer aan. En heel voorzichtig weer begonnen; gewoon met les 1. Zo ver zo goed. Drie keer per week heb ik het rennen weer opgepakt en steeds goed blijven voelen hoe het ging met knie en achillespees. Niet te hard willen en niet te ver. Gewoon een lekker tempo. Ik hoef geen marathon in een snelle tijd te lopen, als ik maar weer gewoon mijn rondje kan rennen.

En afgelopen week heb ik de 5km afgerond. Klaar! Geen blessures. Heel af en toe voel ik mijn achillespees een beetje protesteren en dan doe ik direct ook weer voorzichtiger aan. Mijn knie houdt zich prima. Waarom nu wel? Ik gok toch dat het aan de zooltjes ligt. Ik ging zeer sceptisch naar die podoloog, maar toch kudos voor hem, ik geloof dat ze helemaal goed zijn. En tja, mijn nieuwe schoenen zijn voorzien van het nieuwste, beste, dempende materiaal. Dat helpt wellicht ook.

Vandaag had ik training 3 van de 10km. Bij Evy heet die nu ‘Keep Running’. Dus ja, ik ga door. Op sommige momenten voel ik weer dat een lange afstand er best nog wel in zit. Maarrrr, dat is (nog) niet mijn doel. Ik loop voor nu gewoon mijn lessen van de 10km en hoop dat het goed blijft gaan.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 23.49.59

4 thoughts on “Keep Running

 • Reply Eva 28 januari 2021 at 14:10

  Hoi hoi!

  Ik kwam zojuist op je blog terecht, leuk om te lezen zeg! Wat een gave tocht hebben jullie op de planning staan in mei, leuk om alvast de plannen te lezen. Ik zie dat deze blog inmiddels al wat ouder is, maar ik vroeg me af of je misschien de mp3tjes nog hebt en mij die zou willen sturen. Ik ben zelf nu bezig met de oude start to run tot 5 km, en ik zou graag die tot 10 km hier achteraan plakken, maar ik kan alleen een nieuwe versie vinden op internet. Ik vind die oude muziek zo leuk tijdens het rennen! Ik ben zelf ook best wel blessure gevoelig, maar tot nu toe gaat het goed met dit schema! Rustig opbouwen, zoals je ook schrijft in je blog ­čśë (of eigenlijk schreef, ondertussen 4 jaar geleden).

  Groetjes,
  Eva

  • Reply Marty 30 januari 2021 at 13:16

   Hallo Eva,

   Sorry, ik heb de mp3-tjes helaas niet meer.

 • Reply Laura 28 juni 2021 at 08:08

  Hey!

  Ik zou graag heel het 10km-loopschema downloaden, kan je me die link doorsturen? Alvast bedankt!

  • Reply Marty 3 juli 2021 at 10:04

   Sorry Laura, heb ik niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.