Tegoed

Onlangs is hier in de wijk een glasvezelnetwerk aangelegd. Met op termijn alle mogelijkheden van dien. Een goede ondernemer kent zijn concurrentie en speelt daar tijdig op in. Vandaag ontving ik opnieuw een kadootje van mijn huidige internetprovider, die natuurlijk heel graag wil dat ik blijf kabelen in plaats van vezelen: de derde gratis snelheidsverhoging in een jaar tijd. Wel 25 Mb! Poeh poeh. Zo zie je maar dat zonder nieuwe kabel en modem de snelheid een stuk hoger kan liggen, ergo de kabel afgeknepen wordt.

Of het straks met glasvezel beter wordt is nog maar de vraag. De maximale snelheid van de enige (!) aanbieder (KPN) is nu 60 Mb/s. Terwijl naar schatting de potentiƫle snelheid van glasvezel 100 miljoen Mb/s is. Het glasvezelnetwerk is nog niet operationeel, de werkzaamheden in de wijk zijn nog in volle gang, dus ik heb nog even om na te denken. En wie weet gooit UPC er voor die tijd nog wel een verhoging tegen aan. Want die kabel kan best nog wel sneller.


5 gedachten over “Tegoed”

  1. De snelheid wordt sowieso geknepen, dat is alom bekend. Je kunt er zelf wat aan doen door een modem te tussen te zetten. Die brengt de snelheid zo naar 120Mb. Het mag niet, maar ze doen er niets aan. De vraag is wel of je zo’n snelheid nodig hebt, als je geen grote programma’s of films downloadt.

  2. Die snelheidsverhogingen heb ik ook gehad, ik merk er
    alleen zo weinig van. Vol spanning wacht ik op de volgende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven