Zo ver zo goed

Ik moet zeggen dat WordPress me erg bevalt. Zeer gebruiksvriendelijk en het werkt (meestal) gewoon zoals je verwacht dat het werkt. Het switchen van layout is een kwestie van downloaden, op de juiste plek zetten en ‘klik’ gebruiken. Supergemakkelijk. Er worden door hele gemeenschappen ‘widgets’ gemaakt, die je met dezelfde eenvoud kan plaatsen of weghalen, zoals de tag-cloud in de zijlijn. Kleine handige en leuke scriptjes en programmaatjes.

Wat een beetje jammer is, is dat er geen Pivot-archief-importeer functie is. Dat betekent dat ik mijn archieven niet zomaar 1,2,3 over kan plempen in dit blog. Maarja, van op een linkje klikken is nog geen enkele bezoeker weggebleven, dus helaas, we moeten het er maar mee doen. Over spam kan ik natuurlijk nog niets zeggen. In principe mag iedereen vrij reageren (en er is natuurlijk een Akismet-plugin actief), mits ik de eerste reactie van een nieuwe reageerder maar heb goedgekeurd. Dat lijkt een simpele oplossing. Ik ben ook benieuwd of het zo werkt.

Over de layout? Ik ben niet zo te spreken over de donkere grijze balken in die witte achtergrond.  Dus of deze layout (schaamteloos van internet geplukt natuurlijk) een blijvertje is, weet ik  nog niet. (Gefikst!) Deze layout biedt (in tegenstelling tot een eerdere die ik probeerde) wel de mogelijkheid met die widgets te werken, vandaar nu even mijn keus voor deze. Zover zo goed. Het lijkt erop dat de meest basale zaken werken. Zoniet, dan verneem ik het graag. Tot blogs!

17 gedachten over “Zo ver zo goed”

 1. Ha die Han! Alles goed? En ja, tuurlijk, eigenlijk inderdaad wel zo veranderd. En nee, helaas niet. De bloemetjes kwamen bij de layout, de gestreepte kousen van een stockfoto. Maar het idee is wel leuk, he? 🙂

 2. Absoluut!!

  Hier gaat alles super-goed! Heel erg druk met opdrachten en workshops.

  Met jou verder? Heb uiteraard wel je blog altijd nog gelezen, maar schoot er een beetje bij in om steeds te reageren…

 3. @ Vedat: was het maar zo simpel. Natuurlijk heb ik in de pagina over Smarts aangegeven waar je de oude blogs kunt vinden. Maar ik krijg jammergenoeg niet met één linkje de archieven geïmporteerd. Ach, helemaal niet zo belangrijk, hoor.

 4. Heel mooi deze layout, ik zie wel vaker mooie layout’s van wordpress en baal dan dat ik niets voor pivot kan vinden, maar alles overzetten .. weer .. heb ik geen zin c.q. tijd voor.
  Zo te zien gaat het je wel lukken met wp, dus .. zal ik mijn rss even aanpassen op je nieuwe bloglink.

  Fijne maandag !!

 5. Excusez le mots maar euh.. retestrak, deze lay. En toch een subtiel vrouwelijke touch 🙂

  Net als jij is ondergetekende inmiddels al jaaaren (jeuz; is ’t alweer sinds 2003? :-)) overtuigd zwart-wit liefhebber en deze lay-out heeft ’t helemaal!

  Wat betreft die import; ik blijf erbij dat ’t erg rommelig op ’t internet wordt als iedereen maar voortdurend nieuwe tools gebruikt en dus logs aanmaakt… gewoon alles bij elkaar is ’t lekkerst… Maar goed; die importfunctie zal ongetwijfeld eens worden uitgevonden door een slimmerik, vroeg of laat.. (denk dat ik binnenkort ook maar overstap :-))

  Hey, Han; leuk je ook weer eens tegen te komen! :L-)

 6. @ eamel: ik kan het je eigenlijk alleen maar aanbevelen. ‘Hadden we jaren eerder moeten doen!’. Weet zeker dat jij ook gelijk ven dat ge-utter met je layout af bent. En wij van die pop-up, want: gratis statistieken 🙂

 7. alles beter dan web-streepje-log, toch? 😉

  ben er nu “wel” blij mee. Alleen de foto’s vind ik nog niet mooi er in staan en ze zijn ook niet meer aanklikbaar, maar heb er nu wel weer genoeg tijd aan besteed voor vandaag, haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven