Andalusië 2019

Een weekje wandelen en sightsee-en.

De inschrijving voor de TGO Challenge 2020 is weer gedaan. Nu is het wachten tot uiterlijk 31 oktober tot dat we weten of we opnieuw ingeloot zijn. Drukte op het werk maakte dat er nu pas ruimte is een weekje vrij te boeken waarbij wandelen het doel is.

Hoewel we eerder dachten dat we die TGO Challenge niet nog een keer zouden lopen, trekt het idee om het gewoon tóch nog een keer te doen ons erg aan. Het was namelijk best wel gezellig. En hoe leuk zal het zijn om de mensen die we daar toen ontmoetten, opnieuw te zien? Maar als het ons lukt om weer ingeloot te raken, moeten we echt wel weer starten met trainen en het liefst ook op hoogte aangezien de eerste dagen in Schotland tijdens onze eerste crossing best pittig waren. Ja toch, Zuslief? 😉

‘ It feels good to be lost in the right direction’

Maar omdat oktober al nadert en de eerstvolgende gezamenlijke mogelijkheid voor Zuslief en mij om te trainen pas in november is, moest de bestemming het liefst op een bergachtige locatie zijn die in die periode nog redelijk is van temperatuur. Het wordt daarom Andalusië in Spanje.

Plannen

Wie mij kent weet inmiddels dat ik geen enkel probleem met ad hoc heb, maar dat ik -als het er op aan komt- wel een planner ben. De tijd die we hebben is maar kort en willen we er het meest uithalen, dan is het handig om te plannen. Een aantal zaken staan vast: de vluchten en het Koningspad. Dat pas is namelijk niet vrij toegankelijk. Daar moeten kaartjes voor zijn en omdat het er druk is, is die wandeling bepalend voor de rest van de week. Tripit helpt me vaak wel om de boel te ordenen.

Tripit planner
Sierra de Huma

We huren er een autootje om de afstanden wat sneller te overbruggen en omdat we pas op dinsdag kaartjes vonden voor de Caminito, starten we met een wandeling in de Sierra de Huma. Als het ons lukt, zou ik graag ook zo’n foto willen maken. Geweldig toch!

Sierra de Huma
Sevilla

Dan op maandag gaan we naar Sevilla. Prachtige stad, veel te zien. We hebben maar één dag, maar wie weet kunnen we er veel uit halen.

We kunnen er een fiets huren. Maar we kunnen natuurlijk ook een hop on hop off bus nemen en ons daarmee bij de verschillende bezienswaardigheden laten afzetten. Er zijn genoeg sites met tips, maar de dingen die we volgens anderen gezien moeten hebben, zijn:

 • Kathedraal van Giralda
 • Plaza Espana
 • Santa Cruz
 • Alameda
 • Metropol Parasol
 • Real Alcazar
Caminito del Rey

Dinsdag is het zo ver en gaan we naar het Koningspad, de Caminito del Rey:

De Caminito del Rey (“Het Koningspad”)  is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 km (waarvan 4,8 km ‘aanlooproute’)  in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, een uur boven Malaga. Nadat het pad sterk in verval was geraakt, had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Vijf mensen vonden, ondanks dat het pad in 1992 werd afgesloten, de dood. Dankzij een groot renovatieplan is de Caminito del Rey volledig hersteld en in 2015 weer heropend.

Bron: oppad.nl
Caminito del Rey (The little Path of the king) El Chorro. Malaga
En zo ziet het eruit.
El Torcal

Op de woensdag gaan we meer oostelijk naar de El Torcal de Antequera.

Torcal is één van Spanje’s meest spectaculaire en mooiste natuurgebieden vanwege de merkwaardige rotsen en karstformaties. Het karstgebied staat bekend om de vreemde rotspieken, waarbij het lijkt of de stenen ooit door iemand zijn opgestapeld. Wie gaat wandelen in El Torcal begeeft zich tussen hoge, door erosie uitgesleten karstrotsen die op een zeer aparte manier als pannekoeken op elkaar gestapeld lijken. Het park werd gevormd in de Jura. Je vindt er talrijke grotten (simas) en spelonken en er zijn resten van grotten die bewoond zijn geweest door de Romeinen en Moren of werden nog eerder als begraafplaats gebruikt. 

Bron: www.naturescanner.nl/europa/spanje/el-torcal
Sierra Tejada/Almijara

Op de donderdag gaan we nog iets oostelijker: naar de top La Maroma in de Sierra Tejada/Almijara. Ook hier is een circulaire wandeling het mooist, waarschijnlijk iets als deze.

2nd time at La Maroma
La Maroma
Granada

De vrijdag brengen we door in Granada. Om een beetje houvast te vinden op deze dag, lijkt me dit wel een aardig schema.

... Llevo gafas, tengo una gran cicatriz, canto fuerte, y soy rubia. ¡Lo siento! ... Anastacia ...
Granada

Op zaterdagochtend brengen we de auto terug naar het vliegveld en vliegen we weer naar huis.  Met hopelijk weer mooie wandelkilometers met verre uitzichten in de benen. 

To Do
 • Vlucht ✔
 • Kaartjes Caminito del Rey ✔
 • Overnachtingen
 • Autohuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven