Langste natuurpad van Nederland

Roots Natuurpad

Okee. De TGO Challenge is nu officieel verzet naar juni/juli 2021. Dan kan Zuslief en dus ook ik niet. Ook onze twee medewandelaars kunnen/willen niet in die periode. Dat betekent dat de 3 weken die ik vrij ben in mei óf teruggegeven worden aan Baas of ik verzin -zoals eerder aangegeven- iets anders. 3 Weken teruggeven gaat hem niet blij maken. Ik kreeg eind 2020 al de opdracht om in 2021 vooral dagen op te maken omdat ik er teveel heb. Nu kun je het aan mij overlaten om een uitdaging te vinden. Dat kan ik in een split-second. En in een paar dagen kan ik het óók nog helemaal uitwerken. Maar hee Thé, waar gaat het nou eigenlijk over?

De uitdaging is dit keer niet Schotland van West naar Oost, maar Nederland van Noord naar Zuid. 456 kilometer wandelen. In 3 weken tijd. Startpunt in Delfzijl en eindpunt in Goirle tegen de Belgische grens. Dat ziet er ongeveer zo uit:

456 km door Nederland
Puzzel

Het vraagt wat gepuzzel, net als bij de Schotland wandeling. Er moeten een aantal zaken uitgevonden worden. Hoeveel kilometers lopen we op een dag? Waar kunnen we overnachten? Hoeveel eten nemen we mee en wat is er onderweg te vinden? Zijn er op de campings onderweg faciliteiten die maken dat we een kant-en-klaar maaltijd kunnen opwarmen? Bij mij werkt het om alles in een excel te zetten en gewoon plannen. Om de hele tocht in 3 weken te kunnen proppen, moeten sommige trajecten van het pad in elkaar geschoven worden. We weten dat we best een aantal kilometers kunnen wandelen op een dag, ook met rugzak, dus daar zien we niet erg tegenop. Een vrije dag is bij ons relatief gebleken. Ook dan gaan we aan de wandel, dus dan kunnen we net zo goed in 1x doorgaan.

Planning

De trajecten per dag heb ik rond en ook de mogelijke slaapplekken. We overnachten voornamelijk op campings die rondom de eindpunten van die dagen liggen. Een enkele keer bij een Vrienden op de Fiets– adres en misschien één keer een hotel omdat er even niets anders op de route kwam. Gewoon een keertje luxe op zo’n tocht is best lekker.

Eten
Jetboil Flash

Nu nog bekijken hoe het zit met dat eten. In principe hebben we alleen een Jetboil bij ons. Fijn ding, maar je kunt er eigenlijk alleen water mee koken. Wel heel snel, dat wel. Maar om nou 3 weken lang van die zakjes noodles te eten? Neh. Maar ook voor 3 weken gevriesdroogde maaltijden meenemen is ook geen optie. Zo’n zakje weeg al snel 120 gram x 2 op een dag x 21 dagen…= 5 kilo aan extra startgewicht. Dank je de koekoek. Een hele extra bulten eten op ons rug.

Wat we kunnen doen, is pakketjes aan onszelf sturen naar de campings waar we komen. Inde hoop dat ze ons pakketje willen vasthouden. Zo deden we dat in Schotland ook en ik zie niet zo gauw dat dat hier niet kan. Ik heb inmiddels 2 campings aangeschreven met de vraag of we met trekkerstentjes mogen komen in mei en beiden reageerden heel enthousiast.

Ik denk dat het met dat eten ook wel goed gaat komen.


Enthousiaste reactie van Camping de Muk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.