TGOC 2022, Vrijdag, Dag 9

DAG 9: VrijDAG 20 MEI 2022: FAINDOURAN LODGE – Cock Bridge, 21,2 KM

Dit bericht is onderdeel van een aantal berichten die gaan over de wandeltocht die mijn zus en ik in mei 2022 gaan lopen. Met deze berichten probeer ik mezelf voor te bereiden op de tocht. Door de route stap voor stap uit te schrijven, zie ik welke bijzonderheden we onderweg tegen gaan komen en kan ik alvast een beetje inplannen waar we wanneer zullen aankomen. Daarnaast hoop ik dat het voor jou als lezer ook leuk is om mee te gaan in onze voorpret. Op zijn minst hoop ik dat er een klein beetje informatieve waarde zit in deze berichten. Schotland is immers een prachtig land!

Faindouran Bothy – following river Avon (left bank) – cross river at NJ 1554 0682 – E into Glen Avon – N to Inchrory – via Inchmore E to Cock bridge 😉

Dag 9: Faindouran Bothy – Cock Bridge, 21,2 km, laagste 399m, hoogste 588m, 320 hoogtemeters

Vetters commentaar: Inchrory is a rather incongruous mansion high up Glen Avon. The walk through to Cock Bridge is very pleasant, on a good track. At Cock Bridge you can visit the imposing Corgarff Castle.                         

Glen Avon

Vandaag lopen we van ietsjes hoog naar ietsjes laag. Maar wel afdalend. Ook wel eens lekker. We lopen voornamelijk langs River Avon. Op de kaart passeren we een eind de dag in langs Carn Fiaclach en links van ons de watervallen van Linn of Avon. Via Inchrory lopen we naar het Corgarff Castle. Het is open voor publiek. Vandaag is een korte dag, misschien gaan we wel kijken?

We lopen door tot de Cockbridge Farm. Daar moeten we maar kijken of we ergens een plekje vinden waar we onze tentjes kunnen opzetten. Misschien mogen we op het terrein van de farm. Of in de tuin van het kasteel? We gaan het zien.

Het kasteel vs ons eindpunt voor vandaag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven