TGOC 2022, Woensdag, Dag 7

DAG 7: WoensDAG 18 MEI 2022: AVIEMORE – Aviemore, 0 KM

Dit bericht is onderdeel van een aantal berichten die gaan over de wandeltocht die mijn zus en ik in mei 2022 gaan lopen. Met deze berichten probeer ik mezelf voor te bereiden op de tocht. Door de route stap voor stap uit te schrijven, zie ik welke bijzonderheden we onderweg tegen gaan komen en kan ik alvast een beetje inplannen waar we wanneer zullen aankomen. Daarnaast hoop ik dat het voor jou als lezer ook leuk is om mee te gaan in onze voorpret. Op zijn minst hoop ik dat er een klein beetje informatieve waarde zit in deze berichten. Schotland is immers een prachtig land!

Dag 7. Vandaag wordt een dag die bepaald wordt door het weer. In principe is het bedoeld als vrije dag om even bij te tanken en om wellicht slecht weer uit te zitten. We moeten immers nog een berg beklimmen. Maar daarover in een volgende bericht meer. Vandaag dus Aviemore. Lekker chille en heel veel meer is er vooraf niet over te melden.

Aviemore is een toeristische plaats in Schotland. Aviemore ligt in de Schotse Hooglanden. De toeristen komen voor de bergen en de natuur van het Cairngorms National Park. Zij kunnen er bergwandelen, maar ook skiën. In 2006 woonden 2.440 mensen in Aviemore. Aviemore ligt aan de B9152 van Inverness naar Perth. (Bron: Wikipedia)

Aviemore represents the Gaelic form An Aghaidh Mhòr. Aghaidh may be Pictish and involve an element equivalent to Welsh ag meaning “cleft”.

En we kunnen nog naar een stone circle lopen. Ach, we zien wel.

De afstand van het hotel naar de restanten van een stone circle / ring cairn.

Nou, dat was het zo’n beetje. Er is voldoende eetgelegenheid en we verwachten hier geen pakje. Op naar dag 8. Op naar de bergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven