TGOC 2022, Dinsdag, dag 13

Dag 12: Dinsdag 24 Mei 2022: Stonehouse – Stonehaven, 17,7 KM

Dit bericht is onderdeel van een aantal berichten die gaan over de wandeltocht die mijn zus en ik in mei 2022 gaan lopen. Met deze berichten probeer ik mezelf voor te bereiden op de tocht. Door de route stap voor stap uit te schrijven, zie ik welke bijzonderheden we onderweg tegen gaan komen en kan ik alvast een beetje inplannen waar we wanneer zullen aankomen. Daarnaast hoop ik dat het voor jou als lezer ook leuk is om mee te gaan in onze voorpret. Op zijn minst hoop ik dat er een klein beetje informatieve waarde zit in deze berichten. Schotland is immers een prachtig land!

Stonehouse – E to Mergie – Snobcot – Bossholes – SE to Nether Swanley – Cheyne Hill – cross Cowie Water twice to avoid A957 (Findlayston & NO 8558 8782) – E to Stonehaven – SE to Dunnottar Castle – Finish! 

Dag 13: Stonehouse – Stonehaven, 17,7 km, laagste -1m, hoogste 156m, 265 hoogtemeters

De laatste wandeldag is aangebroken. We lopen de beschaving in op weg naar Dunnottar Castle en naar de beste fish & chips van het Verenigd Koninkrijk 🙂

De vetter schreef over vandaag: Crossing the Cowie Water twice is quite unnecessary as you don’t need to go anywhere near the A957. Simply continue E from Cheyne Hill (from where you can see the sea) into Stonehaven on minor roads then out along the cliff path to Dunnottar, a wonderful finish point.

Suggestie

Die suggestie van de vetter kunnen we zeker overnemen, maar dat betekent langer door polder landschap lopen. In onze versie stellen we de aankomst bij zee nog een klein stukje uit. Het ligt er een beetje aan hoe we ons voelen of we de kortste weg naar zee pakken of een stukje om lopen. We passeren in ieder geval weer plekken met de mooiste namen: Snob Cott, Bosholes, Nether Swanley, prachtig allemaal.

Uiteindelijk zijn ze een poel;ude op Stonehaven waar we naar het prachtige Dunnottar castle lopen, ons eindpunt. Van daar pakken we de bus naar het Park Hotel in Montrose om onszelf uit te schrijven. We verblijven daar in een B&B en dineren op de woensdagavond in het Park Hotel. Op donderdag vliegen we weer terug naar Nederland en dan is ons avontuur weer voorbij. En weet je wat zo mooi is nu ik dit schrijf? Het moet gewoon nog beginnen! Nog 17 dagen, dan is het zover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven