Festivals 2023

De verkoop van Glastonbury Festival is altijd vroeg in het jaar; in oktober. Ik schreef al dat het me niet was gelukt kaartjes te kopen voor het festival in 2023. Ik schreef ook dat ik geen poging ga doen voor de resale omdat er iets anders voor in de plaats is gekomen. We gaan immers wandelen in de periode juni/juli. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik blijf een muziekfan en het enige ticket in het vooruitzicht was Muse op het Malieveld in juni. Zou het daarbij blijven of ligt er meer in het verschiet?

Pinkpop 2023

3 dagen naar Pinkpop leek ons, gezien de vorige ervaring niet echt waarschijnlijk. Het was te warm, te druk en te ver. De auto stond te ver, de tent stond op een helling en elke keer dat roteind lopen naar het festivalterrein, nou, daar zijn we wel een beetje klaar mee. Maar toch. Net voor de jaarwisseling tijdens een gezellig etentje kopte het toch op. P!nk op de vrijdag. Ik heb er niets mee, maar vind het wel een geweldig mens. Die mannen zijn er van gecharmeerd en dus kwam het voorstel: “Zullen we anders alleen de vrijdag gaan? Rijden we op en neer en slapen we in ons eigen bed”. Dat was een verleidelijk voorstel. Eens een keer alleen de vrijdag. Een dagticket. Omdat het kan en het zoveel simpeler is dan dat gesleep met alles. Het parkeren zal een dingetje zijn. Maar met een dagrugzakje in plaats van een heel huishouden, scheelt het de wereld.

Programma Pinkpop – Vrijdag

Het programma voor de vrijdag is nog niet rond, maar de grootste namen lijken bekend:

En dat daar dan ineens The Hu tussen staat. “Ken je die?””Ja, die ken ik toevallig!”. Hoe dan? Nou. Je weet wel. Op Spotify krijg je soms aanbevelingen van muziek die past bij je afspeellijst en daar heeft deze eens tussen gestaan. Niet echt heel gek, want mijn persoonlijke afspeellijst beslaat inmiddels 648 nummers (46u,34m). Sindsdien ben ik geïnteresseerd in die band en staan ze op mijn afspeellijst. En dan met name omdat hier traditionele Mongoolse keelzang (ja echt!) gecombineerd wordt met rock. Gewoon omdat het ongewoon is, vind ik het fantastisch. Zo ben ik nu eenmaal.

Pukkelpop 2023

Blijft het daarbij? Nee natuurlijk niet. Want er zijn niet alleen festivals in juni en juli. Die zijn er ook in augustus. Zoals bijvoorbeeld Pukkelpop. Al vaker kwam die ter sprake. Augustus is een mooie periode. Dat was de maand waarin we meestal naar Terug naar Tiengemeten gingen. Maar dat festival bestaat helaas niet meer. Pukkelpop is leuk omdat het aan te rijden is. Gewoon in België. Bovendien hebben ze een historie van leuke line-ups. Maar ook drama; het festival is in 2011 getroffen door een ramp toen tijdens noodweer een tent instortte met fatale gevolgen.

Hoedanook. Met voorlopig geen andere vakantieplannen in die periode ligt de weg vrij voor een heel weekend in de Belgische festivalweide. Weer eens iets nieuws en nieuw is meestal gewoon goed. De lineup aldaar ziet er al heel prima uit. Hieronder hetgeen nu bekend is gemaakt voor het hele festival. De dikgedrukte acts hebben we al eens gezien:

THE KILLERS

DROPKICK MURPHYS

LIMP BIZKIT

FLORENCE + THE MACHINE

FOALS

BONOBO

CHASE & STATUS

M83

MODERAT

NOTHING BUT THIEVES

BILLIE EILISH

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

STICK TO YOUR GUNS

BAZART

YEARS & YEARS

BRUTUS

FROUKJE

BEARTOOTH

AMYL AND THE SNIFFERS

JOOST

GIRL IN RED

TURNSTILE

LOYLE CARNER

YUNGBLUD

BICEP

STEVE LACY

ANGÈLE

AMELIE LENS

ANNE-MARIE

JOJI

REINIER ZONNEVELD

ZWANGERE GUY

HIGH VIS

EZRA COLLECTIVE

TWO SHELL

NIA

REMA


Genoeg? Eg nie!

En alsof het niet genoeg is, besloten we ook nog naar de zaterdag van Best Kept Secret festival te gaan. Yeah! Zie je wel: Als er ergens een deur dicht gaat, gaan er andere deuren open. Deze staan geprogrammeerd voor de zaterdag. Laat de zomer maar komen!

ALEX G ∙ BIG JOANIE ∙ BLACK COUNTRY, NEW ROAD ∙ CLT DRP ∙ THE COOL GREENHOUSE ∙ DE STAAT ∙ DE TOEGIFT ∙ DOPE LEMON ∙ GAYE SU AKYOL ∙ GOLDBAND ∙ HAAI ∙ HAMMOK ∙ INEFFEKT ∙ INTERPOL ∙ KEVIN MORBY ∙ LANKUM ∙ MARATHON ∙ OSCAR AND THE WOLF ∙ PEACH PIT ∙ PITOU ∙ PSYCHEDELIC PORN CRUMPETS ∙ SIR CHLOE ∙ SOPHIE STRAAT ∙ STONE ∙ TERZIJ DE HORDE ∙ TINARIWEN ∙ TWO DOOR CINEMA CLUB ∙ YOUNG FATHERS ∙ YOUNG MARCO ∙

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven